Qweon data engines

Qweon

Onze database als motor voor je organisatie

In een eerdere blog schreven we al over het online ondernemen in de banden- en wielenbranche. Niet eenvoudig, maar met behulp van softwareoplossingen ook zeker niet onmogelijk. Het opzetten van een webshop met banden en velgen was een van de voorbeelden voor een betere profilering op online niveau. Hierbij staat de database van Qweon, net als bij veel andere oplossingen, aan de basis. In deze blog vertellen we je graag meer over onze database.

 

Het ontstaan van onze database

Het is algemeen bekend dat we in de banden- en wielenbranche te maken hebben met veel producten met veel specificaties. Het opzetten en onderhouden van productlijsten en deze koppelen aan voertuigen is dan al gauw onbegonnen werk voor ondernemers. Bij Qweon denken we graag in oplossingen waardoor het opzetten van een database met daarin alle gegevens van (inmiddels) honderdduizenden banden, velgen en andere wiel toebehoren van start ging. Het direct inzichtelijk hebben van duizenden gegevens zorgt voor een efficiëntere manier van werken en betekent tevens dat meer tijd vrijkomt voor andere werkzaamheden.

 

Van productdata tot voertuigdata

In het verleden zijn we gestart met het op orde brengen en structureren van banden- en velgendata. In de loop der jaren zijn daar TPMS-data en data met betrekking tot het onderstel bijgekomen. Deze productdata koppelen we aan voertuigdata, waardoor het mogelijk is om binnen enkele klikken passende producten te zoeken aan de hand van een voertuig of kenteken. Hiermee vereenvoudigen we het werk voor baliemedewerkers en helpen we de consument bij het zoeken naar geschikte producten.

Het verzamelen van deze data is één, maar het onderhouden hiervan is minstens zo belangrijk en arbeidsintensief. Er worden aan de lopende band nieuwe voertuigen uitgebracht. Deze willen we als Qweon zijnde direct oppakken en verwerken in onze database. Ons streven is om koploper te zijn op het gebied van product- en voertuigdata. Hieronder een greep uit onze database, zo beschikken we over de gegevens van:

  • 398.000 lichtmetalen velgen
  • 95.602 banden
  • 3.151 TPMS-sensoren

Voorraadkoppelingen

Dan bestaat er nog de koppeling met voorraden van leveranciers waar onze klant zaken mee doet. Door een overzicht van deze voorraden met bijbehorende prijzen en levertijden creëren we een totaaloplossing voor onze klant. Naast het inzichtelijk hebben van product- en voertuiggegevens heeft de klant in no-time een beeld van leveranciers waar de bestelcondities het meest voordelig zijn. Zo bespaart het hen niet alleen tijd, maar in potentie ook geld.

Ondertussen werken wij verder aan het up-to-date houden van onze database. Een continu en oneindig proces waar we maar al te graag energie in steken. In combinatie met gerichte modules helpen we onze klanten toekomstbestendig te worden. Raadpleeg onze website of neem contact op voor meer informatie.


Source: Qweon data engines