Qweon data engines

Qweon

Online ondernemen in de banden- en wielenbranche

Het is een terugkerende trend in nagenoeg iedere branche: het toenemend belang van online werken. De banden- en wielenbranche is hier geen uitzondering op. Niet altijd makkelijk, we verkeren immers in een traditionele branche met complexe producten en diensten. Desalniettemin moeten er op online niveau stappen gezet worden om zeker te zijn van een stabiele toekomst. Maar waar begin je als ondernemer? In deze blog nemen we je mee in enkele stappen die je kunt zetten om online het verschil te maken. 

 

Automatiseer bedrijfsprocessen

Het automatiseren van bedrijfsprocessen klinkt gecompliceerd, onbegonnen werk zou je denken. Toch valt dat best mee. Door het toepassen van digitale methodieken op normaal handmatig uitgevoerd werk zul je merken dat het algehele proces alleen maar eenvoudiger wordt en al gauw leidt tot acceptatie onder medewerkers. Naast het besparen van tijd en kosten draagt dit ook bij aan de motivatie en werkbereidheid van collega's. 

Denk bijvoorbeeld aan het inplannen van montages en andere werkzaamheden, hoe gaat dit momenteel in zijn werk binnen je onderneming? Grote kans dat hier links of rechts nog het nodige papierwerk bij komt kijken. Door te automatiseren plan je via enkele klikken werkzaamheden gekoppeld aan kenteken, voertuig of persoon in. Werkzaamheden met een vooraf ingestelde prijs, waardoor ook de afrekening grotendeels geautomatiseerd plaatsvindt. Deze stappen onderneem je allemaal in een door Qweon verzorgde online omgeving. 

Datzelfde geldt voor het inkoopproces. In Qweon genereer je met één klik een overzicht van leveranciers waar een door jouw gezochte band of velg op voorraad ligt, inclusief prijs en levertermijn. Hierdoor maak je altijd de juiste keuze, maar ook de meest snelle keuze als het gaat om inkopen van banden of velgen. Lees hier meer over onze inkoopoplossingen. 

Een webshop met banden en velgen

Je eigen webshop met de door jouw gevoerde producten, een exemplarisch voorbeeld van online ondernemen. Maar ook hier geldt, waar te beginnen? Banden en velgen hebben veel gedetailleerde specificaties. De database van Qweon met daarin alle gegevens van onder andere honderdduizenden banden en velgen biedt uitweg. Door onze database te koppelen aan voorraadlijsten van je leveranciers krijgen we geautomatiseerd de door jouw gevoerde producten zichtbaar in je eigen shopomgeving. In deze omgeving kunnen zowel zakelijke- als particuliere klanten passende banden en velgen zoeken aan de hand van bijvoorbeeld voertuig, kenteken of inchmaat om deze vervolgens te bestellen. 

Deze werkwijze kan een omzetverhoging op online niveau teweeg brengen. Onderschat daarnaast de 'online showroom'-functie niet. Men kan online het door jouw gevoerde assortiment doornemen. Gezien de complexiteit van het product kiezen veel consumenten ervoor om langs te komen of te bellen. Hierin kan dat laatste stukje deskundig advies of sturing doorslaggevend zijn bij het aanschaffen van de producten. Door de online showroom-functie trek je (potentiële) klanten naar je zaak.

Data- en softwarespecialist in de banden- en wielenbranche

Het opzetten van een webshop is weeral een voorbeeld van daadkrachtig online ondernemen, naast het verhaal rondom automatiseren. Qweon heeft zich in de loop der jaren ontpopt tot branchespecialist als het gaat om data- en softwareoplossingen. Door te luisteren naar onze klanten en diens problemen en uitdagingen bieden we vandaag de dag een breed spectrum aan oplossingen. Oplossingen voor de inkoop, werkplaats of een webshop, raadpleeg vooral eens onze website voor meer informatie.

 

 


Source: Qweon data engines